2009-07-15 10:20:43• hírek • Szatmar.ro

Maradunk a DunaTV-vel

Kedden eldőlt, hogy nem a DigiTV közvetíti majd a magyar bajnokikat.

Meg nem erősített források szerint jogosan csillanthatott fel a szeme azon erdélyi futballszurkolónak, aki még érdeklődik a magyar labdarúgás iránt, amikor kiderült, hogy a nagyváradi DigiTV közel áll a közvetítési jogok megszervezéséhez. Kedd este azonban kiderült, a SportTV, élve opcionális jogával, 5,7 milliárd forintért (20 millió euró) további három évre megszerezte a Soproni Liga (valamint az NBII, a Magyar Kupa, a Szuperkupa, a Ligakupa és az Amatőr Kupa) közvetítési jogait, így nekünk ismét csak a DunaTV maradt.

„A SportTV ajánlata mindenben legalább egyenértékű volt a DigiTV ajánlatával", nyilatkozta Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

A történethez hozzátartozik, amit maga Kisteleki is elismert, hogy a DigiTV hajlandó lett volna további fél milliárd forinttal (1,8 millió euróval) emelni az ajánlatán, ám ez már „túllépett volna a törvényességi kereteken", mondta az elnök. Magyarán, egy licit esetén a magyar labdarúgás majd két millió euróval többet kaphatott volna...

Ami a mérkőzések sugárzását illeti, a DunaTV ezúttal is péntekenként egy meccset közvetít, míg a SportTV szombaton kettő, vasárnap pedig egy találkozót sugároz.

Hogy teljes legyen a kép, a válogatott hazai mérkőzéseinek jogát az RTL Klub és a SportTV birtokolja, előzőnek előválasztási joga van.



Kisteleki elismerte, a DigiTV fél milliárd forinttal többet ígért


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: